Bănci și Asigurări

Euro continua ascensiunea si se apropie de 3,68 lei

24.09.2008, 18:13 14

Euro a oscilat ieri peste nivelul de 3,67 lei pe piata interbancara, in crestere usoara fata de ziua precedenta, dupa ce urcase puternic la inceputul saptamanii.

Cresterea mai lenta a cotatiilor a venit pe fondul unei temperari a aversiunii fata de risc a investitorilor internationali, in timp ce pe plan local jucatorii sunt in expectativa pentru decizia de astazi a BNR privind dobanda-cheie la leu.
"Piata a fost destul de calma si pare ca pentru moment cresterea cotatiilor s-a oprit. Pesimismul investitorilor s-a atenuat dupa anuntul tranzactiei dintre Goldman Sachs si Berkshire Hathaway", a comentat un dealer.
Bursele internationale au continuat insa ieri sa inregistreze scaderi, iar monedele de pe pietele emergente din regiune au avut evolutii divergente. Pe piata valutara interbancara euro a urcat pe parcursul zilei spre 3,6750 lei, fata de 3,6650 lei, la deschidere. BNR a calculat ieri un curs de 3,6690 lei/euro, cu 0,94 bani sub nivelul din ziua precedenta. Dolarul a recuperat 2,17 bani, urcand la 2,5029 lei. Pe piata monetara dobanzile au revenit la niveluri de 12%-13% pe an, la inceputul unei noi perioade de rezerva.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO