Bănci și Asigurări

Grupul Adrem, furnizor local de sisteme pentru reţele inteligente, contractează o finanţare de peste 32 mil. lei de la ING pentru dezvoltarea businessului, cu focus pe extinderea serviciilor de eficienţă energetică

Grupul Adrem, furnizor local de sisteme pentru reţele...

Autor: Cristina Bellu

29.01.2024, 10:44 300

Grupul Adrem, unul dintre cele mai mari businessuri antreprenoriale locale care furnizează servicii şi soluţii pentru sectorul energetic şi industrial, a contractat o finanţare de peste 32 mil. lei de la ING pentru susţinerea planurilor de dezvoltare ale companiei, cu focus pe extinderea serviciilor de eficienţă energetică.

„Digitalizarea şi sustenabilitatea se află în centrul strategiei ING, iar Adrem are un rol important în numeroase proiecte şi programe de eficienţă energetică, energie verde şi mobilitate electrică”, spune Alexandrina Băluţă, Manager Strategie Companii Medii, în divizia Business Banking, în cadrul ING Bank România.

Adrem este unul dintre cei mai mari furnizori din România de sisteme pentru reţele inteligente, de la lucrări complexe de antreprenoriat general, sisteme de automatizare tip SCADA, la poiecte de eficienţă energetică livrate la cheie, inclusiv instalarea de panouri fotovoltaice şi construcţia de staţii de încărcare pentru maşini electrice.

„Ne propunem să ne implicăm cât mai mult în această revoluţie tehnologică şi socială şi să devenim unul dintre principalii actori în tranziţia spre un viitor durabil(...)Tranziţia energetică generează o mulţime de oportunităţi atât pentru economie, cât şi pentru populaţie”, spune Corneliu Bodea, CEO Adrem.

Compania a încheiat anul 2023 cu o cifră de afaceri de aproximativ 280 milioane de lei, cu peste 50% mai mare faţă de 2022.

Grupul are peste 1.500 de angajaţi în toată ţara, care activează în Adrem Invest, Adrem Engineering şi Adrem Link, cele trei entităţi reunite sub umbrela Adrem.

Adrem Invest oferă servicii şi solutii complete pentru dezvoltarea si mentenanţa reţelelor de utilităţi. Adrem Engineering sprijină digitalizarea infrastructurii energetice româneşti prin proiecte complexe de antreprenoriat general, iar Adrem Link implementează proiecte la cheie de energie verde şi de eficienţă energetică.

În prezent, România se află în mijlocul unei transformări energetice semnificative, evoluând de la dependenţa de combustibilii fosili la energia din surse regenerabile. Această tranziţie este esenţială, atât pentru a atinge obiectivele de combatere a schimbărilor climatice, de reducere a emisiilor de carbon, cât şi de creare a unei economii durabile şi armonioase cu mediul înconjurător şi societatea noastră.

 
 
 
 
 
 
 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO