Bănci și Asigurări

Mădălina Teodorescu, Vicepreşedinte Retail First Bank: Piaţa nu e pregătită să rămână doar pe digital, e o tranziţie în timp, e nevoie de o curbă de învăţare

Mădălina Teodorescu, Vicepreşedinte Retail First Bank:...

Autor: Roxana Rosu

05.11.2018, 13:37 1829

Piaţa nu e pregătită să rămână doar pe digital, e o tranziţie în timp, e nevoie de o curbă de învăţare, a declarat Mădălina Teodorescu, Vicepreşedinte Retail First Bank la conferinta Cum schimbă digitalizarea şi inteligenţa artificială creditarea de retail şi a IMM-urilor, organizată de Ziarul Financiar în colaborare cu Loxon.

La automatizare vorbim de procese interne, de decizii, de exemplu alimentarea ATM, şi interacţiunea cu clientul. Digitalizarea comportă nişte riscuri însă şi e nevoie de prudenţă.

Noi am digitalizat procese interne şi am lăsat roboţii să se ocupe de anumite analize făcute pe clienţi, deciziile de creditare. Modelele de scoring trebuie adaptate pieţei locale. La interacţiunea cu clientul e nevoie şi de elementul uman, având în vedere specificul consumatorului român. Piaţa nu e pregătită să rămână doar pe digital, e o tranziţie în timp, e nevoie de o curbă de învăţare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO