Bănci și Asigurări

Millennium şi-a restrâns pierderea la 6,4 mil. euro în T1

01.05.2011, 23:32 90

Millennium Bank, un jucător de talie mică pe plan localcontrolat însă de cel mai mare grup financiar portughez, aînregistrat în primul trimestru o pierdere netă de 6,4 milioane deeuro, cu 14% mai mică, în euro, decât cea consemnată în perioadasimilară din 2010. Atenuarea pierderii a fost susţinută decreşterea volumului de afaceri, care a atras şi încasări maimari.

"Recuperarea veniturilor de bază continuă. Creditele acordate şidepozitele atrase de la clienţi au urcat", subliniazăreprezentanţii grupului în raportul pe trimestrul întâi. Veniturileoperaţionale au urcat cu 23%, până la 6,4 milioane de euro, aceastaîn condiţiile în care soldul creditelor acordate a ajuns la 343 demilioane de euro în martie anul acesta, cu 20,5% peste nivelul dinurmă cu un an.

Depozitele au urcat cu 12%, până la 293 mil. euro. DeşiMillennium a renunţat la opt unităţi teritoriale în primultrimestru, operând în prezent 66 de sucursale şi agenţii,cheltuielile operaţionale au urcat cu 5%, până la aproape 11milioane de euro. În paralel, banca a renunţat la 32 de angajaţi,păstrând 699 de salariaţi la sfârşitul lunii martie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO