Bănci și Asigurări

Miza luptei pe asigurările de locuinţe: încasări de cinci ori mai mari decât despăgubirile

Miza luptei pe asigurările de locuinţe: încasări de cinci ori mai mari decât despăgubirile

Autor: Ciprian Botea

28.11.2011, 00:00 538

Companiile de asigurări au plătit în primele nouă luni 195 milioane de lei (46 mil. euro) pentru despăgubiri pe poliţe de incendiu şi calamităţi naturale, în cea mai mare parte asigurări de locuinţe, ceea ce reprezintă mai puţin de o cincime din primele brute subscrise pe acest segment.

Asigurătorii au vândut poliţe de asigurare a imobilelor cu o valoare cumulată de peste 1 miliard de lei (240 mil. euro) în perioada ianuarie-septembrie, în creştere cu 35% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Asigurările property reprezintă 21% din piaţa de asigurări generale, acesta fiind segmentul pe care asigurătorii s-au concentrat în ultimul an şi jumătate datorită daunalităţii scăzute şi în contextul în care vânzările de poliţe auto au scăzut.

Totodată, poliţele auto - care reprezintă două treimi din piaţa asigurărilor generale - generează pierderi pentru mulţi asigurători. De exemplu, în primele nouă luni s-au plătit despăgubiri de 1,55 miliarde de lei pe poliţe Casco, în condiţiile în care primele subscrise pe acest segment au fost mai mici cu circa 50 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO