Bănci și Asigurări

Reţeaua RBS se topeşte văzând cu ochii: mai sunt 10 unităţi, doar două în Bucureşti

Reţeaua RBS se topeşte văzând cu ochii: mai sunt 10 unităţi, doar două în Bucureşti

Foto Silviu Matei

Autor: Razvan Voican

02.12.2012, 19:47 743

Britanicii de la RBS avansează cu planul de retragere din businessul de retail şi au ajuns la o reţea formată din numai 10 unităţi, din care două în Bucureşti. Restrângerea acoperirii teritoriale a venit în strânsă legătură cu decizia de vara trecută privind disponibilizarea a 350 de angajaţi din divizia de retail - circa o treime din personalul total.

Modelul de business al RBS nu s-a bazat niciodată pe o reţea extinsă, banca folosind o forţă de vânzări mobilă pentru a-şi construi portofoliul de clienţi de retail. În 2008 avea circa 25 de unităţi, iar în 2010 lucra prin 17 sucursale şi 12 puncte de lucru.

În urma deciziei strategice de retragere de pe piaţa de banking pentru persoane fizice luată în primăvara trecută serviciile pentru această categorie de clienţi nu au suferit o depreciere vizibilă: cardurile RBS pot fi folosite gratuit la peste 230 de bancomate în urma unui acord încheiat cu operatorul independent Euronet, iar ratele la credite pot fi plătite prin reţeaua CEC Bank.

Reducerea drastică a reţelei complică însă lucrurile în cazul operaţiunilor cu produse de economisire. RBS a evaluat mai multe opţiuni pentru divizia de retail, de la vânzarea businessului până la lichidarea acestuia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO