Burse - Fonduri mutuale

Amylon Sibiu vinde un teren de 9,4 milioane de euro

14.06.2007, 18:24 74

Compania Amylon, parte a grupului de morarit si panificatie Boromir, isi va muta sectia de glucoza din Sibiu si va vinde terenul de aproape 25.000 de metri patrati pentru 9,4 milioane de euro unei firme controlate de fondul de investitii austriac Immoeast, specializat in proiecte imobiliare.
Actiunile Amylon (simbol bursier AMY) care se tranzactioneaza pe piata valorilor mobiliare necotate, au crescut ieri cu 10,7% dupa anuntarea vanzarii terenului, inchizand sedinta de tranzactionare la pretul de 1,55 lei/actiune, dupa ce in debutul sedintei au urcat chiar la 4,6 lei/actiune. Capitalizarea companiei se ridica astfel la circa 10,4 milioane de euro.
Cumparatorul terenului este firma Sbacaro SRL din Cluj-Napoca, detinuta in proportie de 99% de catre firma S+B CEE Alpha Cyprus Limited, la care Immoeast are o participatie de 50%. Suma de 9,1 milioane de euro va fi achitata in termen de sapte zile de la data autentificarii contractului de vanzare-cumparare, iar diferenta de 221.510 de euro in cel mult cinci zile lucratoare de la data obtinerii actelor administrative, ce vor permite cumparatorului demolarea constructiei.Actionarii Amylon au aprobat in luna februarie un proiect de fuziune prin care Moara Cibin, o alta firma din grup, ar urma sa absoarba firmele Amylon, Comcereal, Extrasib, toate din Sibiu, si Panmed Medias.
Moara Cibin (MOIB) a anuntat ca intentioneaza sa deruleze o majorare de capital de 8,08 milioane de lei (2,46 mil. euro) prin aporturi de capital din partea actionarilor. Operatiunea va fi realizata prin emiterea a 80,7 milioane de actiuni noi, la o valoare nominala de 0,1 lei, fiecare actionar putand subscrie circa 4 actiuni noi la fiecare actiune detinuta.
La inceputul acestei saptamani o alta firma din grupul Boromir, respectiv Boromir Buzau (SPCU), a anuntat ca intentioneaza sa-si majoreze capitalul social cu 13,3 milioane de lei (4,05 milioane de euro), la 14,3 milioane de lei (4,37 milioane de euro), prin aport in numerar din partea actionarilor.
Boromir Prod Buzau a fuzionat la inceputul lunii mai cu alte doua societati din grupul Boromir, respectiv Boromir Pan Hunedoara si Eurostar Invest Buzau.
Grupul Boromir detine 62,5% din actiunile Boromir Prod si 71,5% din titlurile Moara Cibin.
Grupul Boromir, cu sediul central in Ramnicu Valcea, reuneste firme cu o gama larga de activitati de morarit si panificatie, de la achizitia de materii prime si procesarea graului la fabricarea de produse de panificatie sau patiserie. Grupul este controlat de familia Boromiz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO