Burse - Fonduri mutuale

Balkan Accession Fund are 110 mil. euro de plasat

06.10.2006, 20:25 111

Fondul de investitii Balkan Accession Fund (BAF) a ajuns dupa a doua inchidere la o capitalizare de 110 milioane de euro, fonduri destinate investitiilor de pe piata din Romania si a altor state din Europa de Sud - Est.
"Am reusit sa facem a doua inchidere la 110 milioane de euro si cred ca ne vom opri aici", a comentat pentru ZF Horia Manda, care ocupa pozitia de managing partner al BAF.
In faza a doua, fondul a strans inca 90 milioane de euro, ridicand numarul total al investitorilor la 19.
Fondul Romano - American de Investitii este cel mai mare investitor in noul fond, iar a doua pozitie este ocupata de catre Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), care a investit 22 milioane de euro in acest caz. Un alt investitor important este Banca de Comert si Dezvoltare a Marii Negre (BSTDB), care a investit circa 10 milioane de euro.
Balkan Accession Management Company, administratorul noului fond de investitii, a fost infiintata in ianuarie 2005 si are o echipa de conducere formata din oameni de la Fondul Romano - American de Investitii si Fondul Bulgaro - American de Investitii.
Cu investitorii institutionali DEG (Germania) si FMO (Olanda), noul fond de investitii a atras in prima faza 20 de milioane de euro, fonduri care au fost investite aproape integral in afaceri precum DoMo, compania de transport si logistica Edy Group si alte doua companii din Bulgaria.
Strategia BAF este de a intra prin investitii de tip equity sau mezzanine finance in sectoare cu rate de crestere de doua cifre sau piete cu mare potential de dezvoltare. Tinta fondului sunt pietele de servicii financiare, retail, distributie & logistica, IT & C, sectorul medical, media sau industrie.
BAMC are birouri la Bucuresti, Sofia si New York.
Recent, Fondul Romano - American de Investitii si-a vandut pachetele majoritare de actiuni la trei companii din aria serviciilor financiare catre GE Money, divizie a gigantului american General Electric. Valoarea totala a tranzactiei s-a ridicat la 140 milioane de euro, din care peste 100 de milioane de euro au revenit fondului, o parte din bani fiind directionati catre BAF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO