Burse - Fonduri mutuale

Bittnet vrea afaceri duble pentru 2019, de circa 130 mil. lei, dar estimează un profit net în scădere cu 30%

Bittnet vrea afaceri duble pentru 2019, de circa 130 mil. lei, dar estimează un profit net în scădere cu 30%

Cristian Logofătu, Bittnet: Am atras peste 10 mil. euro de pe piaţa de capital. Încă un argument pentru cei care spun că această piaţă nu funcţionează. Niciun competitor nu a făcut vreodată ce am făcut noi în patru ani. Astăzi, fiecare competitor trebuie să fie „a technology company“.

Autor: Tibi Oprea , Liviu Popescu

18.04.2019, 00:04 658

Bittnet Systems (BNET), prima companie din IT listată la Bucureşti, care a înregistrat o creştere a capitalizării de aproape zece ori în patru ani, şi-a bugetat pentru 2019 afaceri de 130 mil. lei, de peste două ori mai mari decât cele realizate în 2018, şi un rezultat net de 3,5 mil. lei, minus 30% faţă de profitul înregistrat în anul precedent. Rezultatul operaţional estimat de companie pentru 2019 este de 8,2 mil. lei, de şase ori mai mare faţă de anul precedent.

„Odată ce marja brută generată depăşeşte valoarea costurilor fixe, tot restul de creştere se duce direct în profit. Chiar dacă în toţi anii trecuţi am arătat că este foarte important să ne uităm la profitul net, ne-am uitat şi la EBITDA, pentru că suntem la începutul unor investiţii semnificative, pe patru sau cinci ani, care ne aduc un cost financiar semnificativ“, spune Cristian Logofătu, cofondator şi director financiar al Bittnet Group.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO