Burse - Fonduri mutuale

Bursele, din nou încordate. Cum au reacţionat acţiunile americane din S&P 500 după evenimente majore precum atacul de la Pearl Harbour, criza rachetelor din Cuba, crahul din 1987 şi invadarea Ucrainei de către Rusia

Bursele, din nou încordate. Cum au reacţionat...
Foto: Profimedia

Autor: Liviu Popescu, Eduard Ivanovici

18.04.2024, 07:00 689

„Deşi, în medie, indicele S&P500 a înregistrat creşteri la o lună şi mai ales la trei luni după evenimente geopolitice majore din ultimii 50 de ani, au fost şi situaţii care au indus suferinţă severă în portofolii, ca embargoul petrolier din 1973 sau invadarea Kuweitului în 1990“.

Odată cu atacurile lansate în weekend de Iran asupra Israelului – 99% dintre drone şi rachete au fost interceptate în afara spaţiului aerian – nervii investitorilor au început din nou să se încordeze, amintindu-şi de evenimente similare, care n-au dispărut încă din memoria colectivă a participanţilor la pieţele internaţionale de capital.

De la conflictul dintre Hamas şi Israel la războiul ruso-ucrainean până la BREXIT, anexarea Crimeii şi colapsul Lehman Brothers, pieţele bursiere au avut parte în ultimii 20 de ani nu de puţine momente de cotitură. Totuşi, majoritatea scăderilor au fost depăşite într-un interval de 12 luni, arată datele agregate de ZF de la compania de cercetare Carson Research.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro