Burse - Fonduri mutuale

Când vom avea un nou ETF la Bursa de Valori Bucureşti? Investimental: Îl vom lansa în al doilea trimestru. Probabil că fondul va începe să fie tranzacţionat şi pe alte pieţe, precum Ungaria

Când vom avea un nou ETF la Bursa de Valori Bucureşti?...

Autor: Eduard Ivanovici

09.04.2024, 07:36 3593

Există momentan două ETF-uri la BVB, unul bazat pe indicele de referinţă BET şi unul pe BET-NG, unde sunt incluse companii din energie şi utilităţi Randamente de 41%, respectiv 32% în ultimul an.

Investimental, cel mai nou broker de la Bursa de Valori Bucureşti, şi InterCapital Asset Management, cel mai mare manager independent de investiţii din Croaţia, se pregătesc să lanseze în următoarele luni la BVB un nou ETF (exchange traded fund/fond tranzacţionat la Bursă) axat pe indicele BET-TRN, spune Ovidiu Dumitrescu, CEO adjunct al societăţii de intermediere.

„Aş zice nu doar că aducem noi investitori români la Bursa de Valori Bucureşti, aducem şi noi investitori străini.  Ne cerem scuze că am fost mai optimişti, crezând că îl vom lansa în primul trimestru. Îl vom lansa în al doilea trimestru; a durat un pic mai mult pentru că, fiind prima construc­ţie de acest gen, au fost trasate cărările“, a declarat Ovidiu Dumitrescu pentru ZF.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO