Burse - Fonduri mutuale

Fondul STK Emergent a vândut acţiuni Construcţii Bihor după patru ani fără profit

Fondul STK Emergent a vândut acţiuni Construcţii Bihor după patru ani fără profit

Autor: Adrian Cojocar

09.09.2011, 00:00 336

Fondul închis de investiţii listat pe Bursă STK Emergent, administrat de SAI STK Financial, a fost raportat pe bursă cu o deţinere mai mică de 5% din firma Construcţii Bihor Oradea (COBJ). Recent, principalul acţionar al companiei de construcţii, Gavrilă Ghilea, şi firma Oviserga Prest Oradea au achiziţionat de pe bursă un pachet de 2,86% din capitalul societăţii pentru suma totală de 0,9 mil. lei (213.000 de euro).

Fondul STK Emergent deţinea anterior acestor tranzacţii o participaţie de circa 5,8% din acţiunile Construcţii Bihor. Tranzacţiile s-au derulat la un preţ de 30 lei/unitate. Fondul a intrat în acţionariatul companiei în anul 2007 şi a achiziţionat acţiuni Construcţii Bihor la un preţ apropiat de cel la care a vândut recent. După ultimele tranzacţii Gavrilă Ghilea deţine circa 61% din acţiunile firmei de construcţii, iar firma Oviserga Prest Oradea are un pachet de circa 24% din acţiunile Construcţii Bihor.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO