Burse - Fonduri mutuale

Grup financiar in jurul fostei Finans Securities

28.06.2007, 19:07 13

Vienna Insurance Group intentioneaza sa coaguleze un grup financiar in jurul Vienna Investment Trust, noul nume al societatii de brokeraj Finans Securities, potrivit reprezentantilor companiei.
Grupul financiar va fi orientat catre piata de capital romaneasca, iar pentru inceput din acesta va face parte o societate de administrare a investitiilor si o societate de administrare a fondurilor de de pensii private.
"Vor mai veni si alti membri in grup, ceea ce va duce la consolidarea treptata a grupului financiar. Este vorba despre intrarea grupului Vienna pe piata romaneasca de capital", a spus pentru ZF Adrian Simionescu, directorul societatii de brokeraj Vienna Investment Trust.
Vienna Insurance Group este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata asigurarilor din Europa Centrala si de Est, fiind prezenta in tari ca Austria, Slovacia, Polonia si Bulgaria.
Finans Securities a fost achizitionata de la Finansbank in luna martie de catre Vienna International Holding, parte a grupului Vienna Insurance Group. In Romania grupul este unul din liderii pietei de asigurare si detine o cota de circa 20%. Omniasig Asigurare - Reasigurare, Omniasig Asigurari de Viata, Unita si Agras erau deja parti ale acestui grup.
Schimbarea oficiala a numelui companiei a fost hotarata ieri in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor, iar in cadrul acesteia s-a luat si decizia schimbarii din functie a membrilor Consiliului de Administratie, reprezentantii Credit Eurobank.
"Membrii Credit Eurobank nu mai erau compatibili cu functiile pe care le detineau", spune Simionescu, care a fost numit presedinte si director general al Vienna Investment Trust. Ceilalti membri ai consiliului de adminstratie sunt Toma Constantin, presedintele Ominiasig, si Marica Constantin, CFO al Vienna Insurance Group.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO