Burse - Fonduri mutuale

Iaciu: Scoaterea pragului la SIF-uri va descătuşa Bursa

Iaciu: Scoaterea pragului la SIF-uri va descătuşa Bursa

Autor: Roxana Pricop

14.09.2012, 00:07 1610

Gheorghe Iaciu, proprietarul complexului comercial Doraly din Afumaţi şi cel mai mare acţionar al SIF Muntenia cu o participaţie de 5% din acţiuni, spune că fără eliminarea pragului de deţinere la SIF-uri nu va intra capital privat pe bursă şi că întreaga economie are de suferit.

"Bursa trebuie descătuşată prin eliminarea pragului de deţinere la SIF-uri, pentru că acest prag protejează actualele conduceri ale SIF-urilor de tragerea la răspundere din partea acţionarilor atunci când se descoperă că activele sunt administrate defectuos. Bursa trebuie descătuşată de praguri, altfel nu vom vedea capital privat pe bursă", a spus Iaciu într-un interviu acordat ZF.

Cu o avere estimată la 60 mil. euro, Iaciu a investit circa 7 mil. euro pentru a cumpăra 5% din capitalul SIF Muntenia, societate cu active în gestiune de peste un miliard de lei. El vrea să se implice mai mult în administrarea SIF-ului, fiind nemulţumit de actualul management. În vara acestui an, într-o AGA maraton de 33 de ore, Iaciu a reuşit să schimbe con­ducerea SIF-ului şi să îşi impună propriii oameni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO