Burse - Fonduri mutuale

Mega Image, unul dintre cei mai mari retaileri din România, ale cărui magazine sunt la orice colţ de stradă în marile oraşe, şi-a deschis magazin în viitorul a 2,4 milioane de pensionari români

Mega Image, unul dintre cei mai mari retaileri din...

Autor: Liviu Popescu

06.06.2023, 07:37 15131

În 2023 acţiunile Delhaize (proprietarul Mega Image) au plus 10% pe Bursa de la Amsterdam Cât vor avea peste zeci de ani 2,4 milioane de viitori pensionari ai României depinde şi de câţi castraveţi, iaurturi, caşcaval, beri, cârnaţi vinde Mega Image.

Două fonduri de pensii private Pilon II din cele şapte din România, adică AZT Viitorul Tău şi BCR Pensii, sunt acţionare la grupul olandezo-belgian Delhaize, cel care în România controlează Mega Image, potrivit datelor agregate de ZF din cele mai recente rapoarte ale fondurilor.

Asta înseamnă că aproximativ 2,4 milioane de salariaţi români, adică aceia care contribuie cu 3,75% din venitul brut lunar la cele două fonduri, sunt acţionari indirecţi ai proprietarului reţelei de magazine care în Bucureşti se găsesc aproape la orice colt de stradă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO