Burse - Fonduri mutuale

Mircea Solovastru, Membru Comisia de Admitere la Tranzacţionare a Bursei de Valori Bucureşti: Bursa, cel mai important proiect pe care îl are şi cea mai mare investiţie făcută este în Contrapartea Centrală, o companie care a luat fiinţă în 2019, care se află în ultima fază de întocmire a dosarelor pentru a putea fi depuse la ASF spre autorizare

ZF Investiţi în România Târgu Mureş

Mircea Solovastru, Membru Comisia de Admitere la...

Autor: Mircea Nica

18.10.2022, 19:28 296

Cel mai important proiect şi cea mai mare investiţie făcută de Bursă este în Cotrapartea Centrală, o companie care a luat fiinţă în 2019 şi care se află în ultima fază de întocmire a dosarelor pentru a putea fi depuse la ASF spre autorizare, a spus Mircea Solovastru, Membru Comisia de Admitere la Tranzacţionare a Bursei de Valori Bucureşti, în cadrul Conferinţei ZF Investiţi în România, un proiect al Ziarului Financiar şi CEC Bank, organizată la Târgu Mureş.

“Bursa, cel mai important proiect pe care îl are şi cea mai mare investiţie făcută este în Contrapartea Centrală, o companie care a luat fiinţă în 2019, care se află în ultima fază de întocmire a dosarelor pentru a putea fi depuse la ASF spre autorizare, care se va întâmpla în trimestrul 4 din 2022, iar în primul semestru al anului 2023 sperăm să iasă autorizaţia de la ASF, iar în semestrul doi din 2023 să devină şi operaţională.

Contrapartea Centrală va garanta tranzacţiile de energie între vânzător şi cumpărător. Ea intervine în momentul în care una dintre părţI nu poate să îşi ducă la capăt proiectul”, a explicat Mircea Solovastru.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO