Burse - Fonduri mutuale

Romcarbon Buzău încheie primele trei luni ale anului cu un profit net consolidat de 3,8 mil. lei. Venituri de 16,8 mil. lei

Romcarbon Buzău încheie primele trei luni ale anului cu...

Autor: Eduard Ivanovici

23.05.2022, 00:03 434

Romcarbon Buzău (simbol bursier ROCE), producător de ambalaje din material plastic cu 70 mil. lei capitalizare, a înregistrat un profit net consolidat de 3,8 mil. lei în T1/2022, în creştere cu 643% peste perioada similară a anului precedent, se arată în raportul financiar publicat la BVB.

La nivel de grup, societatea a raportat venituri de aproximativ 90 mil. lei, în urcare cu 23% prin comparaţie cu primele trei luni de anul trecut, în timp ce EBITDA (câştiguri înainte de taxe, impozite, depreciere şi amortizare) a crescut cu 104%, la 8 mil. lei. Capitalurile şi datoriile au ajuns la 143,3 mil. lei, plus 2%, respectiv la 171,2 mil. lei, plus 11%.

Totodată, activele pe termen lung au coborât cu 7%, la 166,3 mil. lei. „Cea mai mare provocare pentru T1/2022 a rămas costul şi disponibilitatea materiei prime (granule de plastic) şi creşterea accelerată a costului utilităţilor”, scrie compania în raportul trimestrial (...) în ansamblu, echipa de management vede activitatea societăţii îndreptându-se într-o direcţie pozitivă, deşi există încă unele provocări semnificative pentru anumite divizii, provocări pentru care însă am dezvoltat strategii.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO