Burse - Fonduri mutuale

Topul european al burselor: Suedia conduce raliul burselor europene cu companii care au mari businessuri şi în România, precum Medicover, Electrolux, Volvo

Topul european al burselor: Suedia conduce raliul...

Autor: Liviu Popescu

18.05.2021, 00:05 726

Bursa de valori de la Stockholm este printre cele mai performante pieţe de acţiuni din Europa cu un randament de aproape 20% de la începutul anului, în topul celor mai mari creşteri fiind şi companii din industrie şi sănătate care derulează un business semnificativ pe piaţa românească.

Companiile din industrie au cea mai mare pondere în indicele suedez OMX Stockholm 30, care grupează cele mai mari şi tranzacţionate 30 de acţiuni, mai exact 37% din indice. Printre performerii acestui sector de acti­vitate sunt acţiunile producă­to­ru­lui de electrocasnice Electrolux, care au crescut cu 26% de la începutul anului. Electrolux este activ pe piaţa românească atât cu operaţiuni de import şi distribuţie, cât şi de pro­ducţie. Compania suedeză deţine o fabrică de aragazuri la Satu Mare unde lucrează circa 900 de oameni. Pe plan local, afacerile pe 2019 se ridică la circa 160 mil. euro, potrivit informaţiilor ZF. În 2019, veniturile globale ale grupului Electrolux s-au ridicat la circa 11,7 mld. euro. Tot în acest segment se înca­drează şi acţiu­nile producătorului auto Volvo care s-au apreciat cu peste 11% în acest an. Pe plan local, Volvo este prezent prin import şi distribuţie de autoturisme, prin reprezentantul oficial EIT Forum Auto.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro