Burse - Fonduri mutuale

Unda de şoc din Europa a ajuns până în Asia: Bursele asiatice scad după referendumul din Italia

Unda de şoc din Europa a ajuns până în Asia: Bursele...

Autor: Ştefan Stan

05.12.2016, 09:59 556

Înfrângerea reformelor lui Renzi, menite să simplifice procesul legislativ în Italia, o ţară care a avut 63 de guverne de la cel de-Al Doilea Război Mondial, vine imediat după alegerea lui Trump şi şocul deciziei Marii Britanii de a ieşi din Uniunea Europeană. 

Rezultatul referendumului din Italia a trimis o nouă undă de instabilitate pe pieţe, ceea ce a trimis euro la minimul ultimelor 20 de luni şi arată posibilitatea atingerii unei parităţi cu dolarul.

În Asia, acţiunile au scăzut cu 0,5%, după un declin al indicelui MSCI Asia Pacific. Indicele Topix al bursei din Japonia s-a retras cu 1%, S&P/ ASX 200 din Australia a scăzut cu 0,7%, iar Kospi a pierdut 0,2% în Seoul.  

Indicele Shanghai Composite a scăzut cu 1,3%, în timp ce Hang Seng China Enterprise a pierdut 1,1%.

Futures pentru S&P 500 au scăzut cu 0,3%, în timp ce futures pentru FTSE 100 a scăzut cu 0,6%. 

Euro a scăzut în raport cu principalele 16 valute în condiţiile în care italienii au votat pentru respingerea reformelor în proporţie de 60%.

Euro a coninuat să scadă şi după discursul premierului, în timp ce yenul a şters avansul câştigat la începutul sesiunii de tranzacţionare în raport cu dolarul.

Euro a scăzut cu 1,1%, la 1,0548 dolari, cel mai scăzut nivel de pe 16 martie.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO