Business Construct

Carpatcement, minus 5%

Carpatcement, minus 5%

Mihai Rohan, preşedintele CA Carpartcement: Primul semestru din acest an nu seamănă cu aceeaşi perioadă din 2010 din cauza iernii lungi şi a frigului prelungit. E ca şi cum ai compara mere cu pere.

27.04.2011, 23:14 57

Afacerile din România ale grupului german HeidelbergCement auscă­zut cu aproximativ 5% în primul trimestru din cauza lipseiproiectelor mari de infrastructură şi a iernii prelungite, adeclarat Mihai Rohan, preşedintele Consiliului de Administraţie alCarpartcement Holding.

"Primul semestru din acest an nu seamănă cu aceeaşi perioadă din2010 din cauza iernii lungi şi a frigului prelungit. E ca şi cum aicompara mere cu pere", a spus Rohan. El a afirmat că la nivelulîntregului an, afacerile din România ale producătorului german demateriale de construcţii ar putea stagna sau ar putea înregistra oscădere de 2-3%. O evoluţie asemănătoare ar urma să aibă şi piaţacimentului, principalul segment de activitate al HeidelbergCementîn România. Producţia de ciment de pe piaţa locală a scăzut anultrecut cu circa 11%, de la 7,8 milioane de tone în 2009 la 6,85milioane de tone, potrivit datelor furnizate de CIROM, patronatuldin industria cimentului şi a altor produse minerale pentruconstrucţii din România.

Pe de altă parte, piaţa cimentului ar putea reveni pe creşteredin 2012, când ar putea înregistra un plus de 10%, în con­diţiileîn care vor porni proiectele importante de infrastructură semnateîn acest an, precum cele pentru coridorul IV.

"Lucrările mari nu se vor vedea în consumul din 2011, pentru cădoar proiec­tarea durează şase luni", a spus Rohan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO