Business Construct

Depozitare: Britanicii cresc cu 60% pe piata de sisteme de depozitare

28.08.2008, 11:32 40

Compania britanica Hi-Lo PSS, unul dintre putinii producatori de sisteme de depozitare de pe piata locala, si-a extins activitatile de pe piata locala in ultimii doi ani dupa ce a achizitionat patru hectare in cadrul platformei de la Fabrica de Scule de la Rasnov, unde proceseaza circa 1.200 de tone de otel pe luna.
Compania va investi anul acesta inca 1,5 milioane de euro in unitatea de productie pentru a atinge o capacitate de procesare de 3.500 de tone de otel pe luna. In prezent, cele mai mari cereri sunt din Marea Britanie, Ungaria, Slovacia si Belgia, in timp ce pe piata locala compania a lucrat cu operatori industriali precum Delamode sau Dumagas. Compania estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 12 milioane de euro, in crestere cu 60% fata de anul precedent, pe fondul intensificarii investitiilor in spatii industriale si de logistica.
"Majoritatea produselor realizate in Romania erau exportate in Marea Britanie, Ungaria, Slovacia sau Belgia, insa odata cu investitiile din sectoarele logistic si de retail vanzarile catre piata locala au crescut. Vom continua investitiile la fabrica pe care o avem langa Brasov pentru a acoperi necesarul de pe piata locala", a declarat James Delap, CEO-ul HiLo PSS.
Consumul de spatii de depozitare va ajunge anul acesta la 40 de milioane de euro, in crestere cu circa 10% fata de anul precedent, potrivit estimarilor Hi-Lo PSS, care detine o cota de piata de 10%. Principalii competitori ai companiei sunt producatorii de profil din Europa de Vest, avand in vedere ca importul de spatii de depo-zitare se ridica la aproximativ 80-90%.


De la textile la spatii industriale
Delap a venit prima oara in Romania in 2007, ca director de operatiuni al grupului specializat in industria textila Coats si a fost implicat in constructia a doua fabrici la Odorheiu Secuiesc. "In 2004 am decis impreuna cu niste parteneri sa achizitionam afacerea Hi-Lo din Marea Britanie, iar ulterior am cautat teren in toata tara pentru constructia unei fabrici. Am decis sa construim fabrica langa Brasov datorita fortei de munca specializate in industrie", afirma Delap. Hi-Lo PSS mai detine o fabrica in localitatea Woolwich din Anglia.
Compania nu detine birouri decat la unitatea de productie din Rasnov si lucreaza prin oameni de vanzari. "Preferam sa lucram prin oameni de vanzari care sa interactioneze direct cu clientii, decat sa avem birouri de vanzari in functie de regiuni. In acest fel livram produsele in circa doua-trei saptamani in functie de designul solicitat de clienti", explica Delap. CEO-ul Hi-Lo PSS considera ca daca ar fi construit un birou in Bucuresti "in orice locatie ar fi fost pozitionat gresit, din cauza traficului".
Piata de spatii logistice si industriale nu a fost afectata de criza subprime si va continua sa creasca pentru cel putin inca doi ani, avand in vedere deficitul de proiecte de calitate, potrivit oficialilor companiei britanice.
Compania Hi-Lo a fost infiintata in 1907 in localitatea Camberwell din Anglia si preluata in 2004 de actualul CEO, James Delap, impreuna cu niste parteneri britanici.
In 2005, grupul Hi-Lo a cumparat Planned Storage Systems Limited, o companie cu peste 30 de ani de experienta in domeniu si unul dintre cei mai importanti proiectanti, producatori si instalatori independenti de solutii de depozitare din Marea Britanie. Cunoscuta in prezent sub numele de Hi-Lo-PSS, compania are vanzari anuale de peste 40 mil. euro. Dupa preluarea PSS, grupul si-a consolidat productia din Marea Britanie prin achizitionarea unei fabrici de 3.000 mp din Swindon, Wiltshire.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO