Business Construct

Investitii: Ablon Group dezvolta spatii de birouri in Otopeni

26.06.2008, 20:10 29

Compania maghiara de dezvoltare imobiliara Ablon Group, care a inceput constructia ansamblului rezidential Sunset Residences din cartierul bucurestean Drumul Taberei, a achizitionat un teren de 13,3 ha in zona aeroportului Otopeni, unde are intentia de a realiza un proiect de birouri cu o valoare estimata a investitiei de 280 mil. euro.
Proiectul va fi denumit Airport City si, potrivit planului urbanistic general aprobat, compania ar putea construi peste 260.000 de metri patrati pe acest teren, potrivit reprezentatilor Ablon, firma listata pe bursa AIM de la Londra.
"Lucrarile de constructie sunt prevazute sa inceapa in decurs de 24 de luni si vor continua pe parcursul a cinci etape, finalizarea fiind prevazuta in decurs de sase ani. Terenul este situat la o distanta de 500 de metri nord, fata de aeroport, si la o distanta de 1,8 kilometri de Drumul National 1", au precizat reprezentantii Ablon.
Aceasta este cea de-a cincea achizitie a companiei pe piata locala, compania fiind activa si in Ungaria si Cehia. Primul proiect inceput in Bucuresti este localizat pe bulevardul Timisoara din vestul orasului si va cuprinde 10 turnuri cu 16 etaje si peste 2.000 de apartamente, realizate in mai multe etape.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO