Business Construct

La aeroportul Otopeni se pregăteşte o grevă a hamalilor

La aeroportul Otopeni se pregăteşte o grevă a hamalilor

Autor: Mădălina Dediu Panaete

20.01.2016, 16:32 1103

Angajaţii companiei de handling Globeground România, cea care se ocupă şi de descărcarea şi încărcarea bagajelor, îmbarcarea şi debarcarea pasagerilor sau de transportul acestora cu autobuzul pe aeroportul Henri Coandă din Bucureşti, ar putea intra vineri, 22 ianuarie, între orele 13.00 şi 15.00 în grevă de avertisment, principalele revendicări fiind creşterea personalului, normarea muncii, dar şi majorarea salariilor. 

Această grevă ar putea duce la perturbarea zborurilor de pe aeroportul Henri Coandă (Otopeni) din Bucureşti.

„Noi sperăm să nu se ajungă la grevă. Mai este mâine o zi în care sperăm să fim invitaţi la negocieri de către conducerea companiei şi astfel să rezolvăm problemele. În cazul în care nu se rezolvă, vom urma paşii legali”, a declarat Alexandru Cristian Cioc,  preşedintele Sindicatul Liber de Handling Aeronautic.

El spune că în ultimul an şi jumătate mai mult de 100 de persoane au plecat din cadrul companiei din cauza programului de lucru. Alexandru Cristian Cioc susţine că un debutant în cadrul companiei câştigă un salariu de până în 1.200 de lei/lună net.

Globeground România este deţinută de compania de stat Tarom (37%), Compania Naţională Aeroportul Internaţional Henri Coandă (13%), Penauille Servisair din Olanda (25%) şI Balaclava din Olanda (25%), potrivit datelor de la Registrul Comerţului. 

Compania a avut anul trecut o cifră de afaceri de 73,8 milioane de lei, în creştere cu circa 4% faţă de anul precedent, un profit net de 10 milioane de lei şi un număr mediu de 792 de angajaţi, conform datelor de pe mfinante.ro. 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO