Business Hi-Tech

Batranul video a murit, traiasca DVD-ul!

23.11.2004, 00:00 20

Clasicul video-recorder este o ?specie" pe cale de disparitie, iar responsabile sunt playerele DVD, ale caror vanzari au crecut de sapte ori in ultimii cinci ani, conform analistilor. Pentru a consfinti parca disparitia video-ului clasic, cel mai mare lant de magazine in care se vand produse electrice din Marea Britanie, Dixons, a anuntat ca va inceta sa mai vanda asemenea aparate, informeaza BBC.
Oficialii lantului de magazine au spus ca cererea pentru video-recordere a scazut dramatic in comparatie cu anii ?90. Dixons se va concentra pe vanzarea de DVD playere si recordere, ale caror preturi au scazut foarte mult in ultimii ani. Un DVD player poate costa chiar 35 de euro, iar pretul recorderelor este si el destul de accesibil pentru majoritatea consumatorilor, comenteaza BBC.
?Video-recorderul ne-a insotit multi ani, si multi dintre noi au crescut cu bucuriile si ocazionalele frustrari ale inregistrarii pe banda magnetica", a spus directorul de marketing al magazinelor Dixons. ?Acum intram intr-o noua etapa a erei digitale, iar noua tehnologie DVD este mult superioara din punct de vedere al calitatii imaginii si al usurintei in utilizare".
Dixons a vandut primul sau video-recorder in 1978. Aparatul era fabricat de JVC si avea un pret de-a dreptul ametitor: 4.300 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO