Business Hi-Tech

Cea mai bună slujbă din lume. Să filmezi Marele Canion pentru Google Street View

Cea mai bună slujbă din lume. Să filmezi Marele Canion pentru Google Street View

Autor: Cătălina Butan

27.10.2012, 13:29 1292

Aplicaţia de hărţi Google Maps va extinde acoperirea serviciului Street View, care oferă posibilitatea de a vizualiza şi naviga prin imagini panoramice de 360 de grade, în cel mai mare canion din lume, Grand Canyon, scrie Daily Mail.

Cu un singur click veţi putea astfel explora unele dintre cele mai spectaculoase trasee îndrăgite de alpinişti din întreaga lume.

Imaginile care vor putea fi accesate în următoarele luni au fost obţinute de către un operator care a străbătut văile canionului echipat cu un rucsac ce conţine un dispozitiv cu 15 camere de cinci megapixeli, cu un unghi de vedere de 360 de grade. Dispozitivul care cântăreşte 18 kg, are un hard disk încorporat şi o baterie cu o durată de viaţă de o zi, este ultima inovaţie a producătorilor aplicaţiei Smart View, care au încorporat de-a lungul timpului camere de fotografiat în cadrul unor triciclete, sau snowmobile pentru a suprinde imagini de pe străduţe înguste şi pietruite sau ai unor versanţi înzăpeziţi din întreaga lume.

Aplicaţia Street View, lansată de Google în 2007 şi-a extins acoperirea de la cinci oraşe din Statele Unite ale Americii la peste 3.000 de locaţii din 43 de ţări.

Decizia producătorilor aplicaţiei Smart View de a extinde acoperirea serviciului în Marele Canion vine la scurt timp după ce Apple a decis să nu mai folosească hărţile Google în dispozitivele sale şi să-şi creeze propria aplicaţie, care s-a dovedit a fi în multe cazuri ineficientă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO