Business Hi-Tech

Cisco si-a dublat personalul in Romania

20.03.2008, 17:34 27

Cisco Romania, sucursala locala a celui mare producator mondial de echipamente de retea, si-a dublat numarul de angajati pe parcusul anului trecut, ajungand la o echipa de aproximativ 60 de persoane, in ciuda problemelor legate de disponibilitatea resurselor umane din Romania.
"Avem planuri sa continuam in acelasi ritm, iar pentru anul curent vizam sa ne crestem personalul cu minimum 25%", a declarat pentru ZF Bogdan Constantinescu, directorul general al Cisco Romania.
El a recunoscut faptul ca Cisco va avea o misiune dificila, intrucat resursele sunt din ce in ce mai putine, iar nivelul de pregatire al acestora incepe sa nu mai fie in linie cu asteptarile.
"Deficitul de personal din zona de comunicatii si retelistica a ajuns momentan la 14% din forta de munca. Romania este insa intr-o situatie similara cu celelalte tari din Europa Centrala si de Est", a adaugat Constantinescu.
Anul trecut, directorul Cisco a anticipat un deficit de 9.000 de oameni pe partea de retelistica, cu o tendinta generala de majorare. Cifra se refera la intreaga piata, incluzand furnizori de echipamente si servicii, operatori telecom si necesarul de personal din companiile care utilizeaza si beneficiaza de tehnologie.
"Este rezultatul succesului pe care l-am avut ca tara in ultima perioada. Au fost numeroase investitii straine, care starnesc apetitul investitorilor pentru noi proiecte, care implicit determina cresterea numarului de resurse implicate", a mai spus Constantinescu, adaugand: "Parteneriatul dintre industria IT&C si autoritatile statului, in special cele implicate in educatie, ar putea reduce acest deficit, insa va fi un proces care va dura destul de multi ani ? nu vad o rezolvare in termen de 24 de luni".
Constantinescu a mai precizat ca reprezentanta pe care o conduce si-a indeplinit obiectivele financiare propuse anterior, de a realiza vanzari de 100 de milioane de euro.
Pe de alta parte, Cisco a publicat primul sau raport privind starea globala a securitatii IT si tendintele pentru anul curent. Realizat in parteneriat cu IronPort, studiul avertizeaza ca atacurile informatice "ies din zona amatorismului", vor fi mai multe aplicatii malitioase care vor viza dispozitivele mobile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO