Business Hi-Tech

Google scapă cu o amendă modestă pentru că a colectat mai mult decât "Street View" în SUA

Google scapă cu o amendă modestă pentru că a colectat mai mult decât "Street View" în SUA

Autor: Anca Dumitrescu

11.03.2013, 10:16 3379

Timp de trei ani, începând din 2007, Google a colectat în mod incorect "date personale confidenţiale", precum adrese de e-mail, mesaje text, parole şi istoricul navigării pe Internet, de pe reţele Wi-Fi nesecurizate, a anunţat anul trecut Comisia Federală pentru Comunicaţii.

Google, operatorul celui mai accesat motor de căutare la nivel mondial, a fost investigat în întreaga lume pentru felul în care foloseşte informaţiile cu caracter personal.

Comisia Federală pentru Comunicaţii a amendat Google anul trecut cu 250.000 de dolari, pentru că nu a colaborat în timpul unei investigaţii privind colectarea datelor de către companie.

Google a anunţat în 2010 că nu va mai folosi informaţii Wi-Fi pentru Street View, care afişează imagini ale străzilor pentru Google Maps. La acea dată, compania a susţinut că a colectat informaţiile din greşeală.

Acordul cu statele federale ar putea include schimbări în afişările Street View, în felul de colectare a datelor sau o combinaţie a acestora două.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO