Business Hi-Tech

Ideile mici aduc investitii mari pe Internet

28.01.2005, 00:00 22

"Bine ati venit in hotelul nostru. Momentan, alti 942 de oaspeti sunt cazati in camerele noastre si va asteapta sa va alaturati la una din petrecerile virtuale de astazi". Asa suna anuntul publicat pe prima pagina a site-ului HabboHotel.com, jocul online care ofera un loc virtual de intalnire pentru adolescenti si care tocmai a primit o finantare de 23 de milioane de dolari.
HabboHotel.com a reusit sa-i convinga pe investitorii dintr-un grup de firme intre care se afla si Benchmark Capital de faptul ca merita sa primeasca acesti bani pentru dezvoltarea afacerii, scrie Washington Post. HabboHotel nu este insa singurul proiect ce pare a fi pornit dintr-o joaca, iar acum le da de lucru contabililor cu sume de 7-8 cifre in dolari.
O alta mini-companie care a reusit sa atraga o finantare importanta este Mercora Inc. - 5 milioane de dolari de la Norwest Venture Partners. Compania a realizat un program numit IM Radio, care transforma computerele utilizatorilor in adevarate statii radio online, printr-un procedeu simplu: melodiile sunt transmise prin Internet prin tehnologia "streaming" (n.r. melodiile pot fi ascultate pe masura ce sunt descarcate), principiul pe care functioneaza si radiourile de pe Internet.
Mercora si HabboHotel demonstreaza noua tendinta de la ambele capete ale circuitului investitional in lumea IT, scrie Washington Post. Banii incep sa circule din nou, si nu numai catre supravietuitorii crah-ului dot.com (HabboHotel s-a nascut in anul 2000, in plina criza), ci si catre companiile nou aparute, care vin cu idei promitatoare si isi propun sa ajunga urmatorul eBay, Google sau Yahoo. Cu alte cuvinte, spun specialistii, epoca de inovatie din istoria Internetului este departe de a se fi incheiat, iar investitorii sunt in cautare de proiecte inteligente in care sa-si plaseze banii. mihai.musatoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO