Business Hi-Tech

Inlocuirea echipamentelor IT intensifica vanzarile de PC-uri

26.05.2004, 00:00 13

Vanzarile de PC-uri sunt estimate sa atinga 186,4 milioane de unitati in acest an, in crestere cu 13,6% fata de 2003, in principal datorita intensificarii nevoii de inlocuire a echipamentelor de tehnica de calcul, arata un studiu al companiei de cercetare Gartner.
Anul acesta aproximativ 100 de milioane de PC-uri vor fi inlocuite, iar in 2005 acest numar va ajunge pana la 120 de milioane. "Peste 30% din computerele de azi au mai mult de trei ani si ruleaza sisteme vechi al caror suport tehnic va expira. Aceasta va indemna multe companii sa-si inlocuiasca tehnica de calcul", a spus George Shiffler analist Gartner specializat in hardware. Cresterea economiei mondiale este alt factor care antreneaza vanzarile de PC-uri. "Previziunile economice recente estimeaza un procent si mai mare de vanzari pentru Statele Unite, Asia Pacific si Japonia in ciuda preturilor mari la petrol si a instabilitatii geopolitice", mentioneaza analistul Gartner, Kiyomi Yamada. Livrarile de PC-uri in al doilea trimestru al anului sunt estimate sa creasca cu 14,3% fata de perioada similara din 2003.
andrei.dora@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO