Business Hi-Tech

Net Consulting, licente Microsoft de 8 mil. euro

28.09.2008, 18:03 32

Compania Net Consulting, unul dintre primii zece jucatori pe piata locala a integratorilor de sisteme IT, a vandut licente Microsoft in valoare de 8 milioane de euro in anul fiscal trecut, incheiat in iunie 2008.

Potrivit oficialilor companiei, din totalul sumei, circa 2,9 milioane de euro au provenit din segmentul firmelor mici si mijlocii (IMM).
"Microsoft este unul dintre cei mai importanti parteneri ai Net Consulting. Pentru administrarea mai eficienta a acestei zone de afaceri, am infiintat o unitate de business dedicata", a declarat Razvan Ene, directorul diviziei dedicate aplicatiilor Microsoft din cadrul Net Consulting. "Suntem pe un trend ascendent si acordam o atentie sporita serviciilor profesionale asociate tehnologiilor Microsoft", a adaugat Ene.
Cifra de afaceri a Net Consulting a totalizat 20 de milioane de euro in primele sase luni ale anului. Oficialii companiei nu au oferit estimari cu privire la rulajul pentru intreg anul 2008.
Potrivit datelor publicate pe pagina Ministerului Economiei si Finantelor, Net Consulting a incheiat anul trecut cu un profit net de 6.597.240 de lei (1,97 mil. euro), in crestere fata de nivelul de 6.337.414 de lei (1,79 mil. euro) consemnat in 2006. Cifra de afaceri a companiei a crescut cu 23%, de la 89.075.492 de lei (26,6 mil. euro) la 109.612.779 de lei (32,8 mil. euro).
Net Consulting este Microsoft Gold Partner din 2004 si Microsoft Large Account Reseller din 2002. "Avem o relatie foarte buna cu partenerii nostri de la Microsoft Romania, pe care urmarim sa o consolidam permanent. Avem toate motivele sa credem ca volumul afacerilor cu Microsoft va creste", a mai spus Ene.
Infiintata in urma cu 14 ani, compania a fost achizitionata anul trecut de catre grupul polonez Asseco, cel mai mare furnizor de servicii IT din Polonia. Asseco a platit 9,78 milioane de euro pentru un pachet de 70% din actiunile Net Consulting.
Anterior tranzactiei, compania era detinuta in mod egal de oamenii de afaceri Ion Coltan si Dragos Stan, care mai are o participatie de 20% la grupul de companii IT Scop, cu activitati pe piata distributiei IT, a aplicatiilor software pentru mediul de afaceri si solutiilor pentru procesarea si managementul documentelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO