Business Hi-Tech

Orange extinde acoperirea 4G în peste 1.300 de localităţi

Orange extinde acoperirea 4G în peste 1.300 de localităţi

Autor: Anca Olteanu

08.02.2017, 11:31 159

În urma lucrărilor din ultimul trimestru din 2016, reţeaua Orange 4G din România este prezentă în 6.723 de localităţi. În judeţele şi zonele cu grad mare de acoperire, precum Bucureşti şi Ilfov, au fost realizate lucrări de densificare.

Pe lângă localităţile din judeţele votate de clienţi, Orange a realizat lucrări suplimentare de extindere a acoperirii. Investiţiile în reţea oferă clienţilor acces la servicii de internet, contribuind la procesul de digitalizare şi determinând reducerea decalajului digital. Reţeaua Orange 4G din România acoperă 97% din populaţia urbană şi 81% din populaţia totală a ţării, precizează compania.

În total, în 2016, Orange a extins acoperirea în 2.200 de localităţi, pe principalele drumuri naţionale, pe autostrăzile care leagă Bucureştiul de litoral şi de partea de vest a ţării.

De asemenea, anul trecut, Orange, împreună cu CFR, a implementat un proiect-pilot prin intermediul căruia călătorii către Constanţa şi către munte beneficiau de Wi-Fi gratuit la viteze 4G.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO