Business Hi-Tech

Saudi Oger pune sef la Zapp un fost bancher, dupa demisia lui Di Pietro

Saudi Oger pune sef la Zapp un fost bancher, dupa demisia lui Di Pietro

Piermario Di Pietro demisioneaza din functia de CEO, dar ramane in consiliul de administratie al Zapp

18.01.2008, 21:29 110

Piermario Di Pietro si Victor Stan, directorul executiv si directorul tehnic al companiei Telemobil, operatorul retelei de telefonie mobila Zapp, au demisionat miercuri dupa o sedinta a managementului companiei cu reprezentantii actionarului majoritar, grupul arab Saudi Oger. In timp ce Di Pietro, unul din fondatorii companiei Inquam - companie prin care Saudi Oger detine Telemobil, va ramane in companie ca membru in Consiliul de Administratie, Victor Stan va parasi Zapp.
Oficialii Zapp au precizat ca schimbarile intervenite in managementul companiei sunt o consecinta a preluarii integrale de catre Saudi Oger a Telemobil. "Aceste schimbari urmeaza achizitiei, anuntate recent, a participatiei de 50% a Qualcomm Incorporated in Inquam Limited - companie care detine Telemobil S.A., de catre grupul multinational Saudi Oger", au precizat oficialii Telemobil.
Grupul arab, detinut de catre familia fostului premier libanez Rafic Hariri, l-a numit in functia de director executiv al Telemobil pe Chris Bataillard, un fost bancher la JP Morgan si Goldman Sachs, care a fost implicat in dezvoltarea operatorilor Zapp din Romania si Portugalia.
"Bataillard este fondator si CEO al Zapp Holdings si a fost implicat intr-un mod activ atat in partea de management, cat si de dezvoltare a companiilor Zapp Romania si Zapp Portugalia. Anterior acestor activitati, Bataillard a lucrat peste 20 de ani in domeniul financiar-bancar, unde a detinut diverse pozitii, printre care si pe cea de managing director al JP Morgan sau director executiv al departamentului de fuziuni si achizitii la Goldman Sachs. Bataillard a studiat economia la Universitatea Yale si detine un MBA de la Stanford", au spus oficialii companiei.
"Este un mare avantaj sa avem deja o echipa manageriala atat de puternica si, cu Chris Bataillard in rolul de CEO, sunt sigur ca Zapp este bine pregatit si pozitionat pentru a beneficia de oportunitatile existente si pentru a face fata provocarilor viitoare", a comentat schimbarile din management Nader Hariri, presedintele Telemobil S.A.
"In urma acestor schimbari, prioritatile noastre nu se vor schimba, grupul Saudi Oger ramanand pe deplin dedicat dezvoltarii si crearii de valoare atat pentru actionarii, cat si pentru angajatii Zapp Romania si Zapp Portugalia", a adaugat Hariri.
Piermario di Pietro, care a lucrat timp de cinci ani la Londra si Paris pentru banca de investitii JP Morgan, a fost din 2002 pana in decembrie 2005 director financiar al Telemobil, dupa care a preluat pozitia de CEO.
Vicentiu Dragomir, General Manager Network Operation al Telemobil, isi va asuma si o parte din sarcinile si responsabilitatile detinute de Victor Stan in calitate de Chief Technical Officer. Conform oficialilor companiei, ceilalti membri ai echipei de management raman in functie.
"Departamentele de operatiuni, finante, vanzari, business development, achizitii si corporate affairs vor continua sa fie conduse de: Vijay Srinivasagopalan, Razvan Patrunoiu, Mircea Girbovan, Arda Arkun, Ghassan El Hage si Carmen Lazar".
Telemobil (Zapp) are nevoie de o finantare consistenta, dupa ce anul trecut compania a fost determinata sa reduca drastic bugetul de promovare si sa amane investitiile in retea. Zapp a reusit pe de alta parte performanta de a-si mentine baza de clienti la circa 500.000 de utilizatori.
Saudi Oger este proprietarul operatorului de telecomunicatii Oger Telecom, prezent pe pietele din Arabia Saudita, Liban, Iordania, Africa de Sud si Turcia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO