Business Hi-Tech

Tomşa, SAP: Ne menţinem estimarea de creştere de 10%, dar pe total piaţa scade

Tomşa, SAP: Ne menţinem estimarea de creştere de 10%,...

Autor: Ioana Nita

14.10.2013, 00:08 240
SAP România, subsidiara locală a producătorului german de soluţii software de business, îşi menţine estimarea de creştere a cifrei de afaceri cu 10% pentru acest an, chiar în condiţiile în care per total piaţa de profil va înregistra o scădere în 2013 pe fondul bugetelor reduse alocate achiziţiilor de soluţii IT, a declarat pentru ZF Valentin Tomşa, directorul executiv al companiei.
 
„Cred că vom avea un recul al pieţei faţă de anul trecut, iar tot ce se întâmplă pe final de an, acele achiziţii făcute pe ultima sută de metri în decembrie, fără un beneficiu, fără ceva care să producă efecte, nu pot fi luate în seamă. Poziţia noastră ne permite însă să performăm mai bine decât piaţa. Vom avea o creştere peste nivelul pieţei“, a spus Tomşa.
 
Segmentele din piaţă care generează creştere pentru SAP România provin în mare parte din zona de energie, utilităţi, producţie, distribuţie şi retail, segment care creşte destul de puternic în prezent. În ceea ce priveşte sectorul bancar Tomşa a menţionat că acesta acum încearcă să se redefinească, iar zona de servicii „şchioapătă“. În schimb, companiile de telecomunicaţii se reinventează, fiind de asemenea un sector „cu impact“, a adăugat Tomşa.
 
Printre clienţii SAP Ro­mânia se numără companii precum PetromMe­tro, Romstal, Electrica, Teh­nostrade Dedeman, Kauf­land sau E.ON Gaz Distribuţie, potrivit datelor furnizate de companie online.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO