Business Hi-Tech

TotalSoft asteapta 3 mil. euro de la Primavera

05.03.2008, 18:17 38

Divizia Primavera a companiei TotalSoft, producator local de solutii software pentru mediul de afaceri, a inregistrat o cifra de afaceri de 2,3 mil. euro in 2007 si estimeaza ca va atinge 3 mil. euro pana la sfarsitul acestui an, mizand pe dezvoltarea businessului pe plan local, dar si in afara tarii, in Bulgaria si Ungaria.
"In 2007 am inregistrat un avans de peste 90% comparativ cu anul precedent si chiar am putea depasi pragul de 3 mil. euro, daca afacerile din Bulgaria si Ungaria evolueaza favorabil", a declarat pentru ZF Bogdanel Budeanu, directorul diviziei.
Anul trecut, solutia de management al proiectelor Primavera, dezvoltata de catre compania americana omonima, a generat 18,4% din afacerile de 12,5 mil. ale TotalSoft. "2007 a fost primul an in care am depasit pragul de 10%, iar trendul se va mentine si anul acesta", a adaugat Budeanu. Cele mai multe venituri ale companiei provin din solutia ERP (managementul resurselor intreprinderii) proprie - Charisma - care genereaza peste jumatate din cifra de afaceri, estimata la 16,5 mil. euro anul acesta. Anterior, Liviu Dragan, directorul general al TotalSoft, a declarat ca este interesat de preluarea unor companii din Bulgaria si Ungaria, incheind deja parteneriate premergatoare achizitiilor.
In Bulgaria, TotalSoft colaboreaza cu Balkan Services, care promoveaza atat Charisma, cat si Primavera. "Am realizat deja o prima vanzare de 40.000 de euro cu partenerul bulgar. Clientul a fost Parsons E&C, parte a grupului de consultanta Worley Parsons, care a castigat un contract de supervizare a constructiei unei centrale nucleare langa orasul Belene", a declarat Budeanu. In Ungaria, in calitate de coordonator al Primavera Systems in regiune, TotalSoft va colabora cu Brit Tech pentru comercializarea solutiei software.
Budeanu estimeaza ca potentialul pietelor vecine in primul an este de pana la 300.000 de euro in Bulgaria, respectiv 400.000 de euro in Ungaria, luand in considerare numai licentele (fara costurile de consultanta si training).
Pe plan local, Budeanu vizeaza companii mari de stat care inca nu au implementata o solutie de management al proiectelor, cum ar fi Hidroelectrica, RADET sau Distrigaz.
De curand, TotalSoft a castigat un contract de circa 250.000 de euro pentru implementarea solutiei Primavera la Romgaz Medias, cel mai mare producator si furnizor de gaze naturale de pe piata locala.
Sistemul va fi implementat initial la sediul central din Medias, urmat de cele sase sucursale din tara. Procesul de scolarizare a inceput la sfarsitul lunii trecute, iar oficialii TotalSoft estimeaza ca proiectul va fi finalizat pana in aprilie, luna in care se va realiza integrarea sistemului cu platforma Oracle deja existenta in cadrul Romgaz. Compania isi va putea monitoriza si gestiona investitiile cu ajutorului solutiei software, pentru care a achizitionat 25 de licente.
Romgaz devine astfel a treia companie din Romania din punctul de vedere al numarului de utilizatori de Primavera. Pe primul loc se situeaza Petrom (OMV), cu 50 de licente, urmata de Cernavoda (30). Contractul cu OMV, semnat in urma cu aproximativ 18 luni, ar putea aduce companiei TotalSoft venituri de aproximativ 1 mil. euro anul acesta.

Primavera a adus companiei venituri de 2,3 mil. euro anul trecut, respectiv 1,15 mil. euro in 2006

TotalSoft a incheiat recent un contract de implementare cu Romgaz, in valoare de 250.000 de euro

Compania va continua colaborarea cu OMV, contract ce ar putea aduce venituri de 1 mil. euro anul acesta

TotalSoft a realizat o prima vanzare a Primavera in Bulgaria, unde estimeaza ca ar putea castiga 300.000 de euro pana la sfarsitul anului

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO