Business Hi-Tech

ZF Digital ’11: Dan Bulucea, CEO al Google România

ZF Digital ’11: Dan Bulucea, CEO al Google România

ZF Digital ’11: Dan Bulucea, CEO al Google România

Autor: Alexandru Matei

19.10.2011, 00:01 129


Dan Bulucea, CEO al Google România

  • Nu a fost cu nimic diferit procesul de recrutare prin care am fost eu ales să fiu CEO al Google România. Ne uităm după pasiune şi ceva în viaţă care a demonstrat că ai capacitatea să depăşeşti limitele. Dacă reuşeşti să construieşti ceva şi să ai succes, înseamnă că ai ceva de care are nevoie compania.

  • Sunt oameni care au fost angajaţi pentru că au reuşit într-un domeniu, oricare ar fi el. Una dintre întrebările pe care le-am primit la interviu a fost câte avioane zboară la un moment dat.

  • Nu putem vorbi de monopol pentru produsele Google. Acestea sunt gratuite. Dacă cuiva nu îi convin produsele Google, poate oricând să nu le mai folosească.

  • Firmele româneşti trebuie să îşi sporească foarte mult prezenţa pe internet, demers care le va permite, cu investiţii minime, accesul la un număr foarte mare de potenţiali clienţi şi implicit venituri mai mari.

  • Spre exemplu, o firmă manufacturieră din Liban, care se ocupă cu pictarea plăcilor de marmură, a înregistrat o evoluţie fulminantă a cererii, respectiv a veniturilor pe piaţa din Statele Unite cu ajutorul unei pagini web bine puse la punct, fără să investească deloc în reclamă.

  • Un alt exemplu îl constituie o firmă din Israel care produce filtre de apă. Cu ajutorul unui site disponibil în mai multe limbi, şi-au extins puternic afacerile în afara Israelului, care este o piaţă mică.

  • Vinurile româneşti au mare căutare în Statele Unite, informaţie susţinută de numărul mare de căutări în acest sens. Informaţia este foarte utilă şi producătorii de vin locali ar trebui să îşi extindă prezenţa pe web cu ajutorul unui site bine pus la punct, disponibil în mai multe limbi, care să ofere informaţiile necesare unui posibil client sau partener de afaceri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO