Business Internaţional

Banca centrală a Turciei a menţinut dobânda la 45%, în ciuda inflaţiei creşterii inflaţiei, punând capăt unui ciclu de înăsprire monetară început acum 8 luni

Banca centrală a Turciei a menţinut dobânda la 45%,...

Autor: Valeriu Dănilă

22.02.2024, 18:13 85

Banca centrală a Turciei a menţinut dobânda la 45%, în ciuda inflaţiei creşterii inflaţiei, punând capăt unui ciclu de înăsprire monetară început acum 8 luni, scrie FT.

Inflaţia din Turcia a crescut cu 6,7% în decembrie, fiind în prezent la 64,8% comparativ cu luna ianuarie a anului trecut.

„Politica monetară va fi înăsprită dacă se observă o deterioare a perspectivelor inflaţioniste”, a explicat instituţia într-un comunicat.

Economiştii prevăd că banca centrală va menţine dobânzile la nivelul actual pe întreaga durată a anului, aceştia prognozând că inflaţia se va înjumătăţi în acest an.

„Este posibil ca inflaţia sa fie de 30-35% la sfârşitul anului”, a declarat Liam Peach, senior emerging markets economist la Capital Economics.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO