Business Internaţional

Business Magazin. Harry Meintassis, partener al companiei de consultanţă Meintassis partners: Cum pot muzica şi artele creative să ne inspire să devenim lideri mai buni

Business Magazin. Harry Meintassis, partener al companiei...

Autor: Business Magazin

07.04.2024, 21:12 59

Într-o lume în continuă schimbare, avem nevoie de noi paradigme zilnic. Modalităţi creative noi de a gândi la ce înseamnă să trăim şi să conducem. Liderii păşesc pe o sârmă subţire - trebuie să gestioneze prezentul şi să construiască viitorul. Liderii extraordinari amplifică emoţia, semnificaţia, libertatea şi mândria. Ei vin cu o scânteie energetică, cu idei creative, viziuni nebune pentru a inspira oamenii să încerce imposibilul. Sunt curajoşi şi sensibili, hotărâţi şi tandri, puternici şi vulnerabili. Sunt profund umani. Nu avem cursuri pentru acest „tip” în şcolile noastre de educaţie sau de afaceri. Modelele noastre de leadership sunt demodate, prea uscate şi tehnice. Trebuie să gândim diferit. Lumea artei oferă lecţii valoroase. Hai să vorbim despre muzică - care este foarte dragă şi personală pentru mine. Aşa văd eu lucrurile.

1. Trezeşte pasiunea

Muzica este cu adevărat uimitoare. Crearea ei începe de la o forţă interioară în muzician, care îl împinge către ceva nou şi magnific. O pasiune, un dor aprins de a-şi exprima visul şi individualitatea lumii. Este această voce internă care nu se opreşte niciodată... Asta este o „chemare”. Nu doar un loc de muncă. Aici învăţăm să avem un vis mare, original, care se conectează cu sufletul. Care se simte ca o misiune, nu ca o sarcină. Liderii pe care îi admirăm au vise „nerealiste” pe care vor să le ofere lumii. Ca şi muzica, leadershipul este o poveste de speranţă. O melodie a semnificaţiei. O iubire pentru ceea ce este posibil. O sămânţă a unui viitor mai luminos. Liderii ar trebui să asculte această voce interioară. Le va lumina viziunea şi va trezi posibilitatea pentru ceilalţi de a-şi găsi viziunea.

2. Creează Frumuseţe

Când înţelegem ce face muzica pentru oameni, îi respectăm pe cei care urmează calea de a o crea. Lumea este pur şi simplu mai frumoasă datorită existenţei lor. Îi respectăm şi îi admirăm pentru asta. Ei folosesc vocea şi sufletele lor pentru a-şi exprima cine sunt, la ce ţin cu adevărat... Ei ridică umanitatea fiecăruia. Pentru că îi pot atinge profund pe alţii. În timp ce elementele de bază ale muzicii sunt melodia, armonia şi ritmul, emoţia este ingredientul magic. Nu iubim pur şi simplu artiştii care au fost destul de curajoşi să stea în faţa publicului şi să-şi exprime sincer emoţiile lor? Ce cadru minunat pentru lideri... Benjamin Zander, dirijorul Orchestrei Filarmonice din Boston, a spus că liderii reuşesc atunci când creează „ochi strălucitori” în jurul lor.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO