Fundaţia germană Heinrich Boell a lansat „Atlasul Cărnii”, o publicaţie anuală care ilustrează tendinţele de consum în materie de carne din jurul lumii, scrie Business Insider.
Broşura informează consumatorii despre producţia de carne din diverse ţări, conform datelor oferite de organizaţii mondiale precum Organizaţia pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (OECD), Organizaţia alimentară şi de agricultură a Naţiunilor Unite şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
“În ţările bogate din nord avem deja un consum ridicat de carne. Ţările din Sud, mai sărace, abia încep să recupereze teren. Pentru a faca faţă cererii în creştere pentru produse din carne, companiile au început industrializarea fermelor. Animalelelor le sunt administraţi hormoni de creştere. Aceasta are consecinţe teribile atât asupra modului în care sunt tratate animalele, cât şi asupra sănătăţii consumatorilor”, a declarat pentru BBC Barbara Unmuessig, preşedintele fundaţiei Heinrich Boell.
Graficul de mai jos arată ce tipuri de carne se produc cel mai mult în diferite părţi ale globului. Deşi Europa şi SUA produc în continuare o cantitate importantă de carne, costul mâncării, energiei şi terenului agricol cresc, iar prin urmare se ridică şi costul fermelor industriale.
Sursă grafic: Fundaţia Heinrich Boell
Culoare / carnea reprezentată
Mov - carnea de vită
Roz - carnea de porc
Portocaliu - carnea de pui
Siclam - carnea de oaie/capră
Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels