Business Internaţional

De ce nu reuşeşte Franţa să se înţeleagă cu Germania: "Ca de obicei, Nicolas Sarkozy vrea să dovedească că este un Tarzan al negocierilor"

Autor: Adrian Voicu

26.10.2011, 18:20 391

Michel Sapin, fost ministru al economiei din partea Partidului Socialist francez, a declarat despre impasul negocierilor de la summitul europeană că Nicolas Sarkozy vrea din nou să se creadă despre el că este "Tarzan" în negocieri, scrie Les Echos. Sapin speră însă că liderii europeni vor găsi o cale de a "ajunge la un acord pe măsura problemei".

"Nicolas Sarkozy vrea să creadă, ca de obicei, că este un Tarzan al negocierilor. Este de altfel ceea ce nu place partenerilor noştri pentru că el vrea mereu să se agite, să vorbească mai tare, fără însă a avea autoritatea în acest sens, pentru că Franţa este slabă din punct de vedere al politicii şi al deficitului datoriei", a spus Michel Sapin la o conferinţă a Asociaţiei jurnaliştilor parlamentari din Franţa.

Pentru deputat "acest summit este foarte dificil deoarece guvernele europene şi mai ales Nicolas Sarkozy, nu au luat deciziile corecte la timp. Ceea ce putea fi rezolvat în urmă cu 6 sau 9 luni trebuie făe rezolvat astăzi, iar această întârziere are consecinţe considerabile".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO