Business Internaţional

Franks: E bine că există redresare, dar e nevoie de o creştere susţinută, resimţită şi de populaţie

Franks: E bine că există redresare, dar e nevoie de o creştere susţinută, resimţită şi de populaţie

Autor: Florin Ciolac

21.07.2011, 18:52 150

Şeful delegaţiei FMI la Bucureşti, Jeffrey Franks, a afirmat,joi, că este bine că România îşi menţine redresarea economică,menţionând însă că se simte nevoia unei creşteri economicesusţinute, care să se regăsească şi în puterea de cumpărare apopulaţiei, informează Mediafax.

Franks a afirmat, în timpul unei întâlniri cu preşedinteleSenatului, Mircea Geoană, că primordiale pentru România suntmenţinerea riscurilor la un nivel cât mai scăzut şi continuareareformelor şi a redresării economice.

"E plăcut să vezi că există redresare economică, dar vrem şialtceva. Vrem o creştere economică susţinută, pentru că numai cu ocreştere care să fie resimţită şi de populaţie bunăstarea va creştesemnificativ. Nu are niciun rost să ai creştere economică dacă eanu este resimţită de către populaţie", a spus şeful FMI.

Oficialul Fondului s-a arătat încrezător asupra perspectiveieconomice în Europa, subliniind însă că există unele economii,precum cea a SUA şi a unor ţări din Europa, care prezintă unpotenţial risc de afectare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO