Business Internaţional

Italia dă fiori Asiei. Bursele scad

Autor: Vlad Popescu - Mediafax

08.11.2011, 10:22 328

Bursele din Asia au pierdut pe finalul şedinţei de marţi creşterile din prima parte a zilei, trase în jos de temerile că majorarea puternică a costurilor de finanţare ale Italiei ar putea forţa statul să ceară sprijin internaţional, accentuând criza datoriilor din zona euro, transmite Reuters.

Indicele MSCI Asia Pacific al burselor asiatice din afara Japoniei a coborât cu 0,3%, după ce a urcat în prima parte a şedinţei cu până la 0,7%, iar indicele Nikkei al bursei de la Tokyo a închis în scădere cu 1,3%.

Bursa de la New York a închis luni în creştere uşoară, după o şedinţă volatilă, cu un rulaj redus, piaţa evoluând în continuare în funcţie de evenimentele din Europa. Declaraţia lui Juergen Stark, membru al Consiluilui Guveernatorilor Băncii Centrale Europene, că zona euro va depăşi criza în maximum doi ani, a generat însă optimism în rândul investitorilor de pe Wall Street.

Piaţa americană a rămas însă dominată de prudenţă, cele mai bune performanţe fiind înregistrate în sectoarele telecomunicaţiilor şi sănătăţii, considerate defensive în perioade de tulburări economice.

Indicele Dow Jones Industrial Average a închis în urcare cu 0,7%, Standard & Poor's 500 a avansat cu 0,5%, iar Nasdaq Composite cu 0,3%.

Pieţele asiatice sunt de asemenea dominate de prudenţă, în aşteptarea rezolvării situaţiei politice din Italia şi Grecia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO