Business Internaţional

Merkel şi Sarkozy, la sfârşitul întâlnirii de la Berlin: Promisiuni, fără nimic concret

Merkel şi Sarkozy promit un nou pachet anticriză, fără să ofere detalii

Autor: Adrian Voicu

09.10.2011, 21:32 773

Liderii Germaniei şi Franţei au promis duminică să prezinte un nou pachet prin care speră să pună capăt crizei datoriilor din zona euro până la finele lunii, dar nu au oferit detalii, informează Reuters.

Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Nicolas Sarkozy au declarat după discuţiile de la Berlin că scopul acestora a fost găsirea unor soluţii pentru problemele Greciei, convenirea asupra modalităţii optime de recapitalizare a băncilor şi un plan pentru accelerarea coordonării economice a ţărilor din zona euro până cel mai târziu la sfârşitul lunii.

"Suntem foarte conştienţi că Franţa şi Germania au o responsabilitate anume pentru stabilizarea zonei euro", a spus Sarkozy.

"Trebuie să oferim un raspuns care să fie sustenabil şi cuprinzător. Am decis să oferim acest răspuns până la finele lunii deoarece Europa trebuie să îşi rezolve problemele până cel târziu la summitul G20 de la Cannes".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO