Business Internaţional

Ringier, printre companiile interesate de achizitia grupului Le Monde

31.05.2010, 15:02 19

Patru candidati, printre care grupul elvetian Ringier, si-aumanifestat interesul pentru achizitia prestigiosului cotidianfrancez Le Monde, acestia urmand sa isi depuna ofertele pana pe 15iunie, potrivit lui Eric Fottorino, directorului grupului Le Monde,citat de AFP.

Potrivit lui Fottorino, patru candidati si-au manifestatinteresul pentru achizitia grupului de presa, trei la niveldeclarativ si unul in mod formal.

"Grupul elvetian Ringier a declarat ca vrea sa studieze dosarul.Noi asteptam ca ofertele sa fie inaintate pana pe 15 iunie", a maispus el.

"Nu suntem inca gata sa facem o recomandare, dar vom face unabazata pe criterii precise", a spus Fottorino, precizand ca acesteaspecte care vor fi luate in calcul sunt capacitatea financiara acumparatorului, pozitia sa fata de guvernare si dorinta de acontinua planul de redresare a grupului.

Grupul Le Monde controleaza cotidianul cu acelasi titlu, dar sialte reviste, precum saptamanalul cultural Telerama si publicatiacatolica La vie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO