Business Internaţional

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Autor: Ioana Nita

03.10.2012, 00:00 71

Muzeul Ştiinţelor Naturii din Constanţa şi centrul de protecţie a animalelor şi a naturii din oraşul bulgar Dobrici vor colabora pentru a dezvolta cinci rute turistice, scrie Novinite. Iniţiativa face parte dintr-un proiect care are scopul de a consolida infrastructura turistică a celor două ţări, a spus primarul oraşului Dobrici, Detelina Nikolova. Turiştii vor avea ocazia să viziteze grădinile zoologice din cele două oraşe, capul Kaliakra, Delta Dunării, palatul de la Balcic şi alte obiective turistice. Nicolae Papadopol, directorul Muzeului de ştiinţe naturale din Constanţa, a spus că este convins că iniţiativa va atrage mulţi turişti în regiunea graniţei dintre cele două ţări. În cele două grădini zoologice din Dobrici şi Constanţa au fost investiţi până acum 1,4 milioane euro prin programul UE pentru cooperare dintre Bulgaria şi România pentru perioada 2007-2013.

Guvernul Ungariei a decis să ia măsuri urgente în privinţa interzicerii automatelor de jocuri de noroc pentru că acestea reduc veniturile populaţiei şi reprezintă o ameninţare pentru securitatea naţională, scrie The Wall Street Journal. Secretarul de stat Janos Lazar a afirmat că automatele de jocuri de noroc sunt un pericol în special pentru persoanele sărace din zonele rurale care cheltuie o parte substanţială din salariile lor mici şi beneficiile sociale pe acest tip de jocuri. "Jocurile de noroc sunt periculoase şi nocive pentru societate", a spus Lazar. Modificările aduse actualei legislaţii presupun ca automatele de jocuri de noroc să nu mai fie puse în funcţiune, iar cele care sunt folosite în prezent să fie scoase din uz, excepţie făcând doar cele din cazinouri. Dacă va fi adoptată, măsura va afecta un număr mare de baruri şi pub-uri care obţin o mare parte din venituri cu aceste automate. Secretarul de stat a menţionat că reducerea veniturilor la bugetul de stat rezultată în urma interzicerii aparatelor de jocuri de noroc va fi acoperită prin introducerea unor noi reglementări şi taxe asupra jocurilor de noroc online.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO