Business Internaţional

Top trei subiecte în Financial Times de astăzi

Top trei subiecte în Financial Times de astăzi
08.09.2014, 08:27 405
Guvernul britanic solicită revizuirea hotărârii privind procesul British Petroleum
 
Guvernul britanic a trimis o solicitare către Curtea Supremă a SUA în cazul procesului privind cele 18 miliarde de dolari pe care grupul petrolier British Petrolum (BP) trebuie să le plătească sub formă de amenzi pentru incidentul din Golful Mexic din 2010. Guvernul britanic argumentează că BP este obligată să plătească sume mari de bani unor persoane care nu au fost afectate de revărsarea petrolieră din Golful Mexic.
 
Vodafone lansează în Marea Britanie un serviciu pentru plăţi online
 
Vodafone a dezvoltat în parteneriat cu Visa serviciul "mobile wallet" (portofel mobil), pe care plănuieşte să îl lanseze în Marea Britanie luna viitoare. Serviciul poate fi folosit prin intermediul unei cartele SIM speciale pentru efectuarea de plăţi.
 
Grupul petrolier european Royal Dutch Shell vizează energia regenerabilă pentru creşterea producţiei de petrol
 
Grupul petrolier european Royal Dutch Shell şi un fond suveran din Oman investesc 53 de milioane de dolari în Glasspoint, o companie de energie solară din California care poate contribui la creşterea producţiei de petrol prin folosirea energiei regenerabile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO