Business Internaţional

Ucraina a fost atacată peste noapte de 40 de rachete şi drone ruseşti

Ucraina a fost atacată peste noapte de 40 de rachete şi...

Autor: Laura Buciu

13.01.2024, 12:38 50

Potrivit forţelor aeriene ucrainene, Rusia a lansat 37 de rachete şi trei drone. Opt rachete au fost doborâte, au precizat forţele aeriene ucrainene într-o declaraţie pe reţelele de socializare.

Purtătorul de cuvânt al forţelor aeriene a declarat la începutul acestei săptămâni că Ucraina suferă acum de un deficit de rachete de apărare aeriană. Nu a fost foarte clar dacă acest lucru sau orice alt factor a fost motivul ratei scăzute de lovituri.

Majoritatea tipurilor de rachete folosite peste noapte au fost de tip balistic cu deplasare extrem de rapidă, a sursa. Acestea sunt mult mai greu de doborât.

„Trebuie remarcat faptul că mai mult de 20 dintre toate armele enumerate, care nu au fost incluse în numărul celor doborâte, nu şi-au atins ţintele ca urmare a contramăsurilor active ale războiului electronic”, se arată în comunicat.

Nu au existat detalii privind ţintele atacului.

Apărarea aeriană a doborât rachete ruseşti în cel puţin cinci regiuni din Ucraina, potrivit oficialilor locali din provinciile respective.

Marele oraş Dnipro, din sud-estul ţării, a fost lovit, a declarat guvernatorul local, de asemenea fără a oferi detalii cu privire la ce a fost lovit.

Poliţia din regiunea nordică Cernihiv a postat o fotografie a unui crater mare făcut de o rachetă doborâtă.

„Ca urmare a faptului că au fost lovite de resturile unei rachete inamice, mai multe case private şi clădiri nerezidenţiale au fost avariate, o clădire a fost practic distrusă”, a scris poliţia. Nicio persoană nu a fost rănită, dar un câine a fost ucis, a precizat poliţia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO