Business Internaţional

Încă o zi grea pe bursele internaţionale: Acţiunile Deutsche Bank au scăzut vineri cu peste 13%, Credit Default Swap-urile atingând maximul ultimilor 4 ani, pe fondul situţiei tensionate din sistemul bancar internaţional. Cancelarul german Olaf Scholz a ieşit public să respingă temerile legate de faptul că Deutsche Bank ar putea avea soarta Credit Suisse

Încă o zi grea pe bursele internaţionale: Acţiunile...

Autor: Valeriu Dănilă

24.03.2023, 14:05 2672

Acţiunile Deutsche Bank au scăzut cu peste 13% vineri ca urmare a creşterii cotaţiilor default swap-urilor. Tensiunea asupra băncilor europene rămâne astfel ridicată, titrează CNBC.

Acţiunile creditorului german au înregistrat un declin pentru a treia zi consecutivă, pierzând până acum mai mult de o cincime din valoarea lor de la începutul acestei luni. Credit Default Swap-urile, o formă de protecţie împotriva falimentului instituţiei, au atins 173 de puncte de bază joi seara compartiv cu 142 în ziua precedentă.

Salvarea rapidă a Credit Suisse prin achiziţia sa de către UBS, pe fondul colapsului Silicon Valley Bank, a stârnit îngrijorare în rândul investitorilor.

Autorităţile de reglementare elveţiene şi internaţionale, precum şi băncile centrale au sperat că intermedierea vânzarii Credit Suisse către UBS, rivalul său intern, vor calma pieţele, însă investitorii nu sunt convinşi ca tranzacţia este suficientă a limita presiunea din sistemul bancar.

Deutsche Bank a dat tonul declinului pentru marile instituţii financiare în şedinţa de tranzacţionare de vineri. Commerzbank a pierdut 9%, în timp ce Credit Suisse, Societe Generale şi UBS au scăzut fiecare cu mai mult de 6%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO