Business sportiv

Business sportiv. Peste 8.700 de copii sunt aşteptaţi să intre în programul Hercules, care oferă cursuri gratuite de iniţiere în diferite sporturi

30.06.2023, 00:05 Autor: Miruna Diaconu

♦ Programul oferă posibilitatea participării la peste 40 de discipline sportive, faţă de 25 câte au fost în ediţiile anterioare. Printre acestea se numără fotbal, baschet, handbal, nataţie, scrimă şi volei.

Ajuns la cea de-a patra ediţie, programul Hercules se va derula în perioada 1 iulie - 6 august 2023 la nivelul întregii ţări. Programul iniţiat de Ministerul Sportului în vara anului 2022 oferă cursuri gratuite în diferite discipline pe durata vacanţelor şcolare. În această ediţie este de aşteptat să se înscrie circa 8.700 de copii la diferite sporturi.

„Ne dorim să atragem copiii către sport, iar Hercules este un proiect care a crescut frumos şi este aşteptat şi de cei mici, şi de părinţi deopotrivă. Face parte dintre proiectele pe care Agenţia Naţională pentru Sport le va implementa în continuare, pentru că ne dorim să creştem baza de selecţie pentru sportul de performanţă şi ne dorim, în acelaşi timp, o tânără generaţie mai activă şi mai sănătoasă. Acestea sunt unele dintre obiectivele noastre majore“, spune Elisabeta Lipă, preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Sport.

Proiectul se bazează şi pe o serie de colaborări instituţionale, încheiate între direcţiile judeţene de sport şi diferite structuri de la nivel local, iar resursele materiale necesare desfăşurării proiectului sunt puse la dispoziţie de Agenţia Naţională pentru Sport, prin bugetul propriu, care în această ediţie se ridică la 900.000 lei.

Hercules este destinat copiilor între 6 şi 14 ani, care pot participa la mai mult de 40 de discipline sportive. Programul se desfăşoară în cele 42 de direcţii judeţene de sport şi tineret. Spre deosebire de ediţiile anterioare, programul adună în această vară mult mai multe sporturi la care pot participa copiii.

Fiecare judeţ are propria ofertă de program, în raport cu resursele umane şi facilităţile sportive existente la nivel local, fiind oferite cursuri de orientare, atletism, tenis de câmp, baschet, handbal, haltere, GO, gimnastică artistică, dans, nataţie şi nataţie dizabilităţi, judo, fotbal şi fotbal dizabilităţi, scrimă, volei, oină, tenis de masă, autoapărare, gimnastică ritmică, streetdance, majorete, karate, rugbi şi minirugbi, box, lupte libere şi greco-romane, tir cu arcul, arte marţiale, şah, taekwon-do, squash, gimnastică aerobică, chanbara, Wing Chun Kung Fu, jocuri aplicative, canotaj, radioamatorism, patinaj viteză role, echitaţie, kempo, ciclism, badminton şi kendo.

În ediţiile anterioare, programul a dunat peste 5.600 de copii care au avut posibilitatea să practice gratis peste 25 de sporturi. Cele mai căutate sporturi au fost nataţia, handbalul, fotbalul, baschetul, atletismul, tenisul de masă, voleiul şi judoul, dar şi sporturile de iarnă, în special schiul, la nivelul judeţelor unde astfel de cursuri au putut fi organizate.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet