Business sportiv

Business sportiv. Sport News

07.07.2023, 00:04 Autor: Miruna Diaconu

♦ Turul României, competiţia de ciclism care va străbate 930 de kilometri, a adunat la start 20 de echipe profesioniste din 14 ţări

Turul României, una dintre cele mai mari curse de ciclism rutier din sud-estul Europei, va străbate 930 de kilometri şi va aduna la start 20 de echipe profesioniste din 14 ţări. Competiţia va avea şase etape şi va începe la Suceava, mergând apoi în Piatra-Neamţ, Focşani, Tulcea, Călăraşi, iar destinaţia finală va fi Bucureşti. Competiţia se va desfăşura în perioada 4-10 septembrie şi este organizată de Federaţia Română de Ciclism, alături de Agenţia Naţională pentru Sport şi Auchan România, în calitate de partener principal. 

„Turul României reprezintă mult mai mult decât un eveniment sportiv internaţional. Acesta este o carte de vizită care pune în valoare obiectivele turistice şi peisajele unice ale ţării, dar şi tradiţiile şi frumuseţea oamenilor locului. Turul României este o emblemă a sportului autohton, un declanşator pentru pofta de mişcare şi un reper pentru cei mici. Prin evoluţia constantă a acestuia, prin recenta victorie a lui Vlad Dascălu la Jocurile Europene, la proba de mountain bike, sau prin creşterea numărului de practicanţi, traversăm o perioadă prolifică pentru ciclismul românesc, ceea ce sper să contribuie nu numai la creşterea performanţei, ci şi la imaginea ţării şi la o societate mai sănătoasă“, a precizat Cătălin Sprinceană, preşedintele Federaţiei Române de Ciclism. 

 

♦ Peste 700 de copii cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani participă la Festivalul Internaţional al şahului în şcoală

Peste 700 de copii cu vârste curprinse între 6 şi 12 ani din Europa, America de Nord, Asia şi Africa, participă la Festivalul Internaţional al şahului în şcoală care are loc în perioada 3-9 iulie la Ploieşti. Competiţia cuprinde 90 de echipe, formate din 2 fete şi 2 băieţi, care concurează pentru marele trofeu. „Festivalul Internaţional al şahului în şcoală de la Ploieşti este un pas firesc al întregii campanii şah în şcoală. Ploieşti, Constanţa, Timişoara, Sighişoara, Galaţi, Drobeta-Turnu Severin, Satu Mare, Târgu-Mureş, Iaşi sunt doar câteva locuri în care şahul are mare succes, iar cei 50.000 de copii care au învăţat acest nobil sport în ultimii trei ani şi 41.000 de manuale oferite gratuit sunt cifre care arată dimensiunea unei mişcări deja foarte mari“, spune Vlad Ungureanu, organizator eveniment şi coordonator al proiectului şah în şcoală la nivel naţional. Festivalul Internaţional al şahului în şcoală este susţinut de Rompetrol în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploieşti.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet