Business sportiv

Business sportiv. Turul Franţei ajunge în România: Bucureştiul intră în circuitul L’Étape by Tour de France, la care vor participa 1.200 de ciclişti profesionişti şi amatori. Cel mai mare traseu al competiţiei va fi The Race, cu o lungime totală de 85 km, fiind alcătuită din două bucle The Ride

26.08.2022, 00:05 Autor: Miruna Diaconu

România este ţara cu numărul 20 care se alătură L’Étape by Tour de France, astfel că prima cursă care va avea loc în ţară sub emblema celui mai popular tur de ciclism din lume va fi chiar în Micul Paris.

Conceptul L’Étape by Tour de France este marcă a Turului Franţei, care îşi propune să le ofere o parte din experienţa celui important tur de ciclism din lume atât profesioniştilor, cât şi amatorilor din întreaga lume, prin organizarea unor curse de ciclism de către experţii Tour de France.

Cursele vor avea loc pe 28 august la Bucureşti, iar punctul de start va fi în Piaţa Constituţiei şi va continua prin locuri iconice ale Capitalei precum zona Arcului de Triumf, Primăria Municipiului Bucureşti, Palatul Parlamentului, Casa Armatei, Ateneul Român, Palatul C.E.C şi altele.

„De la ciclişti cu experienţă până la amatori şi pasionaţi, cu toţii pot concura începând cu 2022 şi în România, pe una dintre cursele de 85 km, 42 km sau 14 km, pentru a obţine celebrul tricou galben, simbol al victoriei, excelenţei, pasiunii şi determinării“, se arată pe site-ul competiţiei.

La competiţie pot participa şi copii cu vârsta minimă de zece ani, iar participarea este permisă atât cu biciclete de şosea, cât şi cu biciclete MTB. La cursa organizată în Bucureşti vor participa în jur de 1.200 de persoane.

Evenimentul, organizat de compania românească Media Production Group în parteneriat cu Amaury Sport Organisation, cel care se ocupă de Tour de France, va avea trei curse proiectate de către experţi ai Tour de France, pentru fiecare categorie de concurenţi, şi anume The Race - 85 km, The Ride - 42 km şi City Adventure - 14 km.

„Atmosfera unică, traseul inedit şi captivant, cursele destinate tuturor categoriilor de concurenţi şi de vârstă, şi bucuria de a face parte din această competiţie prestigioasă sunt doar câteva dintre elementele care dau valoare zilei de 28 august. O zi care va rămâne, cu siguranţă, în istorie şi al cărei ecou va face ca România să devină una dintre ţările emblematice a legendarei curse L’Etape by Tour de France ce a debutat în urmă cu aproape trei decenii“, se mai arată pe site-ul evenimentului.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet